Aktuelt

**

Søndag d. 12. august er første skoledag. 

Traditionen tro er denne første skoledag om aftenen fra kl. 17-19. 

Hver elev - med sin familie - skal møde i sit niveau, hvor kontaktlæreren vil mødes med jer. Her bydes I alle velkommen til et nyt skoleår, og eleverne vil få vist hvor de skal sidde. 

Herefter går vi alle ned i hallen, hvor vi skal synge lidt, spise sammen, snakke og grine sammen. Hver familie skal medbringe en ret til det store ta' selv bord samt service. 

Der vil blive mulighed for at købe vand, juice og øl. 

Denne aften, vil nogle elever fra Birk gå modeshow, så vi alle kan se det nye skoletøj, som vi efterfølgende vil få mulighed for at bestille. Tøjet er fra Bramming SportMaster, med logo og elevens navn. Tak til Rikke og Randi for at varetage denne opgave, jeg glæder mig enormt meget til at se udvalget :-)
Den ægte 1. skoledag står for døren d. 13. august kl. 08:00, hvor alle elever følger årets nye skoleskema. 
Jeg glæder mig allerede til at se jer alle sammen, gamle som nye - søskende er meget velkommen.

 

GOD SOMMER :)

 

 

**

I det kommende skoleår starter der 1 pige og 1 dreng. De hedder Mie og Mathias, og de skal begge gå i 4. klasse. Stort velkommen til familien.

 

**

Nye medarbejdere til Fole Friskole og Naturbørnehave:
Som I alle ved, så har vi søgt en ny medarbejder til vores SFO, og vi har haft samtaler med 5 ansøgere. Vi er dog så heldige, at kunne opstarte samarbejde med 2 ud af disse 5 ansøgere :-) 1 medarbejder til vores SFO og 1 medarbejder til vores børnehave.


Til vores SFO starter Jesper Clausen, 29 år, der kommer fra Vejen. Jesper bor sammen med sin kæreste, sammen med deres 3 børn. Jesper har 10 års erfaring med børn i alderen 2,7 år - 14 år - både ift. børnehave, skole, SFO samt støttefunktioner på forskellige børn af forskellige årsager. Han har en ubetinget gribende erfaring og viden omk. netop det vi ønsker - at sætte vores børns trivsel i højsæde, med en god portion faglighed og menneskelighed. 
Jesper starter d. 7. august. 


Til vores børnehave starter Thilde, 33 år, der kommer fra Ribe. Thilde bor sammen med sin kæreste og 2 børn. Thilde skal overtage og varetage den støttefunktion, som Maria hidtil har haft på Benjamin. Det betyder derfor også, at Maria stopper d. 29. juni, da hendes midlertidige kontrakt udløber (ps. deres familie skal nemlig udvides med endnu et mirakel, og vi ønsker hele familien stort tillykke) :-).

Desuden er vi i den fantastiske - og forventelige - situation, at vores børnetal i børnehaven stiger stødt. Derfor skal Thilde også varetage alm. pædagogiske timer og være en del af den daglige hverdag i børnehaven med alle børnene.
Thilde er uddannet pædagog, og har stor erfaring indenfor specialområdet. Hun har tidligere arbejdet med netop denne aldersgruppe, og hun har en iver og en gejst for at se det enkelte barn spire ud fra de ressourcer barnet bærer med sig.
Thilde starter d. 1. august.


Vi glæder os enormt meget til at opstarte samarbejdet med Jesper og Thilde, stort velkommen til vores team på Fole Friskole & Naturbørnehave. 

**

Velkommen i naturbørnehaven:

24. maj startede Lasse som er 5 år og førskolebarn.
28. maj startede Sif som er 4 år. 
1. juni startede Hector som er 2 år.
Og ligeledes 1. juni startede Filucha som er 5 år.
Vi byder Lasse, Sif, Hector og Filucha og deres familier stort velkommen.

 

Fole Naturbørnehave har nu 26 glade og skønne børn

 

**

Hver måned laver naturbørnehaven en aktivitetskalender, over hvilke aktiviteter / ture vi tilbyder børnene i børnehaven den kommende måned. Denne plan bliver sendt hjem til forældre pr. mail. 
Her har I mulighed for, at orientere jer om jeres barns hverdag og på den måde have godt blik for jeres barns oplevelser og ikke mindst udvikling. Månedsplanerne er også med til at give jer mulighed for at hjælpe jeres børn med god struktur og forudsigelighed i hverdagen, så børnene ved hvad de skal. 

Her kan du se planen for juni måneds aktiviteter.

 

**

Studietur:
Mandag til fredag tager vores overbygning på studietur til Norge, hvor fokus er på "At være sammen uden brug af mobil, Ipads mm." "At være aktiv med kroppen" "Science" "Filosofi" og selvfølgelig en masse hygge og undren. En studietur, der skal munde ud i deres projektopgave. 

Pas godt på hinanden, og sørg for at få de bedste oplevelser med hjem.

 

** 

Fole Skolespor:


Skolespor er en trampesti i umiddelbar tilknytning til skolen, som fører ud i det åbne land. Et typisk skolespor er på 2-4 km., som skolen etablerer i samarbejde med lokalområdet - her Fole Landsbyråd. Formålet er at bruge naturen i lokalområdet aktivt i undervisningen. 

Resultatet af projektet er til glæde og gavn for både skolen og børnehaven og offentligheden. 
Karen og Line, har i samarbejde med Fole Landsbyråd, nu arbejdet i godt 1 år med projektet og er d. 21. april klar til åbning og indvielse af SKOLESPOR. Stort tillykke med jeres projekt!


Læs artiklen fra indvielsen i JV herunder:

https://www.jv.dk/haderslev/Tenna-og-Laura-er-kommet-taettere-paa-naturen/artikel/2604732

 

og i Ugeavisen Midtsyd:

http://midtsyd.dk/midtsyd/Fole-Skolespor-aabnet-for-alle/artikel/350591


 

Læs mere på siden Fole Skolespor

 

**

Roser til vores ledelse og medarbejderteam.

Fole Friskoles tilsynsførende Peter Lawaetz, har aflagt tilsynsrapport på generalforsamlingen. 

 

Samlet vurdering: 

Fole Friskole er en god skole. Den har en dygtig og synlig ledelse, lærerne er generelt velforberedte og fagligt dygtige, og der er gode sociale relationer både i klasserne og mellem børn og voksne. Skolen har haft en stor elevfremgang over de sidste år, og modtager elever fra et meget stort område, elever som kommer med forskellige ressourcer og behov. Løbende at skulle implementere mange nye elever på en skole kræver mange ressourcer fra de voksnes side, men man løfter i lærerkollegiet denne opgave på en rigtig god måde, og der bliver taget godt hånd om de enkelte børn både fagligt og socialt. Skolen er præget af en god kollegial stemning. I kan som forældre være trygge ved at have jeres børn på Fole Friskole. 

 

Aller, den 1. marts 2018 

Peter Dal Lawaetz 

Forældrevalgt, certificeret tilsyn.

 

Hvis du vil læse hele rapporten ses den her

 

**

Vi har afholdt generalforsamling. Læs med i formandens beretning.

Du kan også læse referat for generalforsamlingen.

 

**

Simone skriver logbog over nogen af alle de spændende aktiviteter som børnene i naturbørnehaven arbejder med i forbindelse med Grønne Spirer. Du kan følge med i børnehavens vinteraktiviter.

 

 

 

**

Du kan møde vores skolebusser i området, når morgenfriske chauffører hver dag henter og bringer ca. 30 elever. Midt på dagen bruges bussen af vores naturbørnehave, når børn og voksne tager på udflugt i naturen.

 

 

 

** 

Indskrivning:

Der er ikke mange pladser tilbage på skolen længere - til stor glæde selvfølgelig - så er du interesseret, så håber vi du vil henvende dig hurtigt inden pladserne er væk. Ring gerne til Lene for yderligere indformation.  Fole Friskole & Naturbørnehave
 - et godt sted at være