Valgfag

Lærerne laver forskellige værksteder to gange årligt, hvor eleverne 4 gange om året skal vælge et nyt. Valgfagene kører 10 uger af gangen. Eleverne arbejder med valgfagene på tværs af årgangene. Ved at afvikle valgfag på denne måde, mener vi at kunne nå flest mulige elever og på den måde skabe større faglighed og indlevelse.

Valgfag med Simon
Skal vi slås?!
På dette valgfag skal vi slås. Det bliver den sunde slåskamp, hvor dialogen foregår med kroppen og gennem leg. Her er det ikke forbudt, at være vild eller tumle så længe vi er enige om reglerne og rammerne.
Rent fysisk kommer vi til at starte hos hver enkelt og få styr på vigtige elementer i motorik, balance, koordination, smidighed og styrke.
Det skal være sjovt at kæmpe med og mod hinanden. Derfor kommer vi også til at arbejde rigtig meget med erkendelse af den andens krop, om behandlingen af modstanderen, fairness, respekt, samarbejde, strategi og grænser.
Slåslege/kamplege giver en sanselig oplevelse og skaber bevægelsesglæde, fordi man bruger hele kroppen. Den tætte kontakt giver kropserfaring/kropsbevidsthed,
Alle elever kan være med på holdet. Uanset køn, fysisk formåen og temperament.
10 uger med 0.-8. klasse

Valghold med Allan
Har du en skjult filmmager eller fotograf/ grafisk designer gemt i kroppen. Så er mit værksted måske noget for dig. Jeg tilbyder et værksted hvor du har mulighed for, at udfolde dig kreativt. Arbejde med teknikker omkring tegning med blyant og filtpen. Hvordan man bruger fotografier og illustrationer både til at fremhæve et produkt eller ligefrem lade billedet/ grafikken være produktet. Her forventes der, at man arbejder seriøst og formår at udvikle sin tændstikmand til en regulær figur. Tilbuddet er for de store elever. Her må bruges telefoner og iPads/tablets. Gennemgang af medieetik og lovgivning omkring deslige.
4-8. klasse

Valghold med Anette og Karen
På vores valgfag skal vi arbejde med bålmad.
Vi skal beskæftige os med planlægning, indkøb, optænding af bål og tilberedning. Vi skal afprøve og tilpasse nogle forskellige opskrifter, hvor tilberedning over bål er omdrejningspunktet.
Undervejs i forløbet skal vi lave vores egen bålmad-kogebog. Her skal eleverne selv tage billeder og udarbejde tekster til kogebogen.
Eleverne skal lære om at optænde bål, planlægge måltider; indkøb, forberedelse og tilberedning.
Eleverne skal have kendskab til grundfærdigheder i et køkken; så som hvordan man afvejer ingredienser, har god hygiejne osv.
De skal fordybe sig i kogebøger og opskrifter som genrer, og udarbejde egne tekster inden for disse genrer, som skal tilpasses så de matcher det rigtige layout og det rigtige sprog, bl. a. med fokus på opstilling af ingredienser, fremgangsmåde trin-for-trin, samt billeder, der understøtter forklaringerne i elevernes opskrifter.
3.-8.kl

Valghold med Jesper
Mindfulness og yoga
På mit valghold skal eleverne lærer at:
: kunne slappe helt af og kan finde roen i sig selv.
: vi skal lære at give/få massage
: give/få ansigtsmaske
: vi skal lære små yoga øvelser.
Jeg vil køre det på helt samme måde hver gang vi mødes på holdet, så eleverne ved hvad de skal hver gang. Det kommer til at bliver rigtig godt for eleverne, da de vil fra gang til gang blive bedre og bedre til at finde roen og nyde det vi skal.
Eleverne kan godt blive lidt trætte efter sådan en time, så vi vil også lave små lege eller en lille gå tur, så vi er klar til resten af dagen.
Jeg glæder mig så meget til at komme i gang med mit valghold, det bliver hammer godt og spændende.
0.-4. kl.