Årsplaner for madkundskab




Madkundskab 7./8. klasse

Emne/materiale

Fordybelsesområde

Links

Mad og sundhed

Sund mad i madlavning

Kostråd og anbefalinger

Kostberegning

Hygiejneprincipper

Holdbarhed

 

 

 

 

Fødevarebevidsthed

Råvarekendskab

Udnyttelse af mad for at undgå madspild

Miljømæssige konsekvenser af madvalg

Viden om tilsætningsstoffer

 

Madlavning

Strukturere og organisere madlavning fra start til slut

Struktur i opskrifter

Tilsmagning af mad - kendskab til og udnyttelse af grundsmage

Æstetik i mad

 

Måltid og madkultur

Formål med måltider

Måltider ved højtider

Måltider i forskellige historiske og kulturelle kontekster

Måltider til specielle anledninger

 

 

 

 



 Fole Friskole & Naturbørnehave
 - et godt sted at være